Thursday, January 11, 2007

Pentru Dor şi redacţie!


Pentru Dor şi redacţie


Dor e inima mea!

Dor – ţigări, plicuri (100), să vorbească şi cu ai mei, şi cu Alexandru

Dănuţz – rezervat site pe internet pentru un blog – nume accesibil (e luat dan.ro, cred)

Azi, mâine şi poimâine căutate în arhivele din garaj toate ziarele în care s-a scris, făcute dosare

Luni – conferinţă de presă la Carpaţi sau undeva select (în centru – Rivulus?), să participe musai Puiu, Nelu şi cine mai vrea din redacţie Cipri, Ioana. Poate ar fi bine să meargă şi Dor. Toată media invitată, undeva pe la 12 – 13, să aibă vreme să fie anunţaţi şi răs-anunţaţi. Prezentaţi dosarele şi dat la fiecare organ media. Asta cu conferinţa de presă ar trebui discutată şi cu Niculescu, după mine trebuie neapărat făcută – mai ales că nu apărem duminica asta.

Dănuţz facturat şi ţinut de grijă de bani. Trebuie văzut dacă pot să semnez o hârtie pentru bancă şi trezo ca să poată opera în conturi.

Eu sunt mai mult decât ok, cred că mă simt un fel de conte de Monte- Cristo :) scriu articole în cap, mă gândesc la Dor, la ai mei, la Alexandru, la Rise of Nations :). Şi la redacţie mă mai gândesc, da voi sunteţi mari şi puternici, că aşa îmi place să cred că v-am crescut.

Dor să vorbească mereu cu ai mei, cred că-s terminaţi…

Redacţia să funcţioneze pur şi simplu, sunt convins că o pot face. Fără blegeli, ramoleli, sentimentalisme, plânsete şi aduceri aminte, că nu-i vremea de asta. Eficienţă.

Dănuţz să se ocupe şi să rezolve musai problema cu bonurile de masă, exact ca luna trecută, ţinând cont de cei care au trecut în decembrie pe carte de muncă.

Dor, mai am bani în buzunarul din spate de la blugii ăia albaştri, o să-ţi ajungă. Nu uita de gaz, curent, TV

Repet, sunt toate ok, staţi liniştiţi, nu are rost să vă descriu competiţia intelectuală între mine şi politzai . Până la urmă în toate e o componentă hazoasă, unul dintre tipii de la DIICOT avea ca sonerie pe mobil meodia aia celebră din Naşu ):)

Fetele din redacţie să nu se apuce de plânsete, şi nici aparţinătoarele băieţilor, că mă supăr.

Dor, eşti sufletul meu.

Mi-ar place să vă întâlniţi şi să discutaţi împreună problemele din redacţie şi administraţie, o să trebuiască să treceţi peste toate astea fără mine. Ar fi bine ca Puiu şi Nelu să aibă discuţii separat cu Marian Ilea şi Florescu. Având în vedere cine m-a acuzat, ar trebui emis un apel-comunicat de presă, raţional-concis, şi semnat de cei din presă (toată presa) de la directori ziare, tv, radio şi până la simpli reporteri, realizatori tv-radio, operatori etc. Cât mai mulţi. O să ne dăm seama cine ne sunt prietenii. Asta ar trebui să fie lansată luni, repet, pe ideea că toţi cei care au făcut plângeri sau sunt martori au motive să se răzbune pe mine (pe GAZETA), pentru că am scris despre ei sau le-am stricat afacerile. Comunicatul-apel să fie terminat de semnat de cei din media până joi seara, ca să poată să fie publicat în ziar. Trebuie să aibă nume, funcţia şi instituţia media la care lucrează fiecare, folosiţi-vă şi de Ilea şi Florescu pentru a strânge semnături de la toţi – e importantă chiar şi o semnătură, două, trei, zece, de la Galaxia, Maramureş Jurnal sau ziarul unguresc.

E un cutremur în presa maramureşeană, sunt curios să văd cum vor reacţiona. Adunaţi-vă şi faceţi asta, e important, extrem de important. Folosiţi-vă cunoştinţele – simt că şi o semnătură a unui operator de la Cinemar este extrem de importantă. Dacă aş fi eu, aş strânge peste 100, numai la Axa sunt peste 50, dacă puneţi toate ziarele, televiziunile şi radiourile ajungeţi departe. Mergeţi în redacţii, vorbiţi cu ei la telefon, dar luaţi-le şi semnăturile, nu doar un acord telefonic, ca să puteţi publica fascimilurile în ziar. Nu trebuie un text blegos, sentimental, că nu am nevoie de semnătura lor de milă, ci de un text constatativ, de avertisment: lucrează în presă, mâine li se va întâmpla lor, dacă cei despre care vorbesc vor face plângeri ca să se răzbune. De ce nu avem până acum niciun proces?

Ca să revenim la mine, eu sunt bine :)

Şi Dor e inima mea!

Să faceţi un ziar mai bun, că vă rup picioarele!:)

Dan


P.S. Dor, iartă-mă dacă ţi-am greşit cu ceva. Eşti inima, sufletul şi respiraţia mea. Îmbrăţişează-i pe ai tăi.


No, asta ar fi fost vineri, vă scriu una separat azi, adică duminică. Le pun pe toate luni, pariu că le încurcaţi?

11 comments:

fanel said...

Incredibil.....

Doamne, vino Doamne
Sa vezi ce-a mai ramas din oameni

Andrei Crivat said...

Felicitari. Si sper sa aiba Dan mereu acces la hartie si pix, sa tot scrie. Si sper ca urmatorul post sa fie scris in libertate.

Anonymous said...

Cum e posibil ca din arestul DIICOT, o persoana arestata sa poata comunica cu exteriorul fara restrictii ? Cine il ajuta ? Gardienii, avocatii ? Pentru ce il mai tin arestat daca el poate de acolo sa transmita mesaje si sa coordoneze activitati ? DIICOT-ilor, mergeti la culcare daca nu sunteti in stare sa paziti un om !!!

G. Buju said...

Hello Dane ! How are you ?

im vine sa plang dar nu pentru noi acei din afara acelei tari cu o justitie asa BOLNAVA, pentru noi romani care inca speram de democrtie si acolo,ci pentru cei care nu mai au nici un licar de pozitivism,de vis,de dorinta de a incerca mai departe...

cum esti Dane ? nu tiau ciuruit si tie rinchii cu saculetii de nisip cum im dadeau si mie prin anii 1978-1979 ? dar talpile ? mie cand im trageau la talpi urinam pe mine vream nu vream .

vad ca te-a invins mafia,miliardarii de cartoane,aceia criminali care au pus mana pe toata averea acelei tari de la un capat la altul.

atentie ! sa nu te si omoare .manca tot ceti dau , cel putin sa ai putere daca tia-i perdut camdeodata find inchis drepturile,sper sa nu fie asemanator cu cem dadeau mie,supa de matie si un fel de mamaliga ca bolovanu.

si te rog nici nu te grabi sa fi eliberat,cu cat mai mult esti retinut ,cu atat mai bine si mai multi bani despagbire .

la Strasbourg e lege ,justitie nu ca aceia din Romania ,care e inca e aservita,corrupted.

prietene, cand vam zis la telefon ca ar fi bine sa parasti aceia tara ca mai mult o puteti ajuta din afara ei, mati si jignit,uite unde ati ajuns ! dupa gratii,la intuneric , la frig , discriminare ,umilina ,inscenari de tot felul de dosare fabricate penale ...

inloc sa fie dupa grati aceia criminali de comunisti stalinisti corupti,miliardari din furt,lingai,calai, sporcosi si ticalosi ,sunteti voi,niste amarati culti si desculti,rupti in coate ,peteciti in cur,vai de voi ,vai de tara .

stati calm ,va rog ,atentie sa nu va si omoare,ca in russia,unde ucid ,si otravesc communistii ,mafia,rechini mari cate 2-3 jurnalisti si oameni pe zi,care isi apara tara si populatia.

like in Russia in Romania is a country of corrupted criminal people,liars and cowards,everything is done through theft and disguise,with all shootng in the back.

daca Romania ar fi putut beneficia de ajutorul normal pe care jurnalitii buni si presele bune leau oferit tot pe tava,ar fi fost in prezent pe aceias linie de progrese democratice ca Cehia,Polonia,Ungaria,daca nu inainte lor.dar nu este.

friend , te bazezi si pe noi din afara,pentruca te iubim ca pe ochii nosti din cap,stim bine ce reprezinti in Maramures,vam citit saptamanal cu sufletul la gura,am vazut cum lupti pentru aceia oameni isaraciti total si acele parti izolate ,desfavorizate ,si pe mana mafei. All for nothing ??? I hope not !

All the best to you .

G. Buju. Canada

Alex Stanciu said...


Anonymous said...

Cum e posibil ca din arestul DIICOT, o persoana arestata sa poata comunica cu exteriorul fara restrictii ? Cine il ajuta ? Gardienii, avocatii ? Pentru ce il mai tin arestat daca el poate de acolo sa transmita mesaje si sa coordoneze activitati ? DIICOT-ilor, mergeti la culcare daca nu sunteti in stare sa paziti un om !!!

O scrisoare mai poate trimite si omu`, de oriunde ar fi, nu? Sau dvs. mai sunteti prin 1960 cu mintea?

Anonymous said...

Dane... nu prea am discutat noi multe, dar pt noi ai fost o inspiratie, un model. Cel putin pentru unii.
Alaturi de tine, de Dora si de GAZETA, Diana...

Anonymous said...

poate n-o sa credeti, dar in Maramures sunt oameni care plang pe strada si vorbesc de nedreptatile din Romania. Argumentul lor este ca marii afaceristi, si adevaratii infractori sunt in libertate. UE? Nu s-a tinut cont de parerea a 10 mii de oameni ceea ce a creat un precedent ca daca vecinul depune reclamatie, poti fi inchis fara sa se tina cont de parerile celor din jur. Oricine poate fi considerat pericol public si arestat daca acum nu s-a tinut cont de 10 mii de semnaturi, de partide politice, sindicate, parlamentari, ONG-uri, composesorate. Vai de mama noastra!

costel said...

incurcata treaba

Gandu' bun said...

Danutz, multa putere prieten drag. o sa bem o bere cu numele tau cat de curand se poate...
te pup si nu te lasa...Ceahlau al Maramuresului ce esti tu....Tarabostele nostru, nimeni nu-ti va putea dobora vointa si nu-ti va pune frau spiritului tau LIBER. Strength and honor

Anonymous said...

TRUSTUL GAZETA A INSEMNAT PRACTIC PENTRU CEI MULTI SI FARA APARARE O ADEVARATA GURA DE OXIGEN,LOCUL UNDE PUTEAI SA SEMNALEZI TOATE MARSAVIILE COMISE DE NEMERNICII ZILELOR DE AZI,ABUZURI,CORUPTIE,LICITATII MASLUITE...IAR ACESTI OAMENI SUNT VICTIMELE RAZBUNARII DE TIP MAFIOT AL HOTILOR,CORUPTILOR,GUNOAIELOR ZILELOR NOASTRE ! SA SE FACA DREPTATE !!!

Mihaela Lupu said...

Gazeta de Maramures a fost singurul ziar care a acceptat sa publice inregistrarile care dovedesc ca marele consilier PSD, Dolha este un infractor cocotat in consiliul local. Sper in continuare ca Gazeta sa contribuie sa demaste astfel de oameni.Altfel orasul acesta va fi condus de mafia locala si atunci ne meritam soarta!Va asteptam acasa d-nule Parcalab si va doresc sa uitati repede cosmarul acestui inceput de an "european"