Friday, January 26, 2007

17.01.2007

Eu,


Vestea buna este că sunt tot mai suplu:), iată s-a dus şi a treia zi de greva foamei, să nu faceţi pariuri pe cât rezist, s-ar putea ca unii să piardă, fiind mai încăpăţânat de felul meu (sărut-mâna, mamă, ştiu, e un defect uneori).

Vestea proastă e că am văzut toate dosarele şi mi se pare uluitor ca cineva să fie aruncat într-o carceră pe baza unor delaţiuni. Este incredibil ce se întâmplă, e o nedreptate fantastică, mi-e imposibil să cred că aşa ceva se poate întâmpla, eu să fiu acuzat de aceste „somităţi” (pentru simpla răzbunare îndreptată împotriva GAZETEI), fără nicio probă. Am fost şi sunt calm, le înţeleg duşmănia, ura, interesul, micimea, dar e nedrept să fiu plimbat ca la circ, în cătuşe, pentru speculaţiile şi minciunile lor. Poate că n-au onoare, îi înţeleg că nu le pasă dacă mint, dar cu onoarea mea cum rămâne? Cu disperarea şi groaza alor mei, a rudelor mele, a voastră cum facem?

Eu sunt OK, n-o să vă dau detalii din declaraţii, mă gândesc că e mai bine pentru avocaţi, dar, repet, este uluitor! Că „au auzit”, că „au vorbit prin oraş cu oameni pe care nu-i mai ţin minte, e incredibil. Mai multe detalii vă poate da maestrul Jurj.

Am văzut într-un „Gândul” – mi l-a arătat cineva, eu nu mai citesc presa centrală – că a fost un miting la Baia Mare pentru mine. Tare chestie, da’ să ştiţi că vă reţin din salariu costul bannerelor, că-s cheltuieli pe care nu le-am autorizat :) Sau te pomeneşti că aţi pus din buzunar:)

Înţeleg cât vă e de greu, până la urmă pe mine mă plimbă-n cătuşe cu maşina şi mă aruncă înapoi, stau pe pat toată ziua (când nu-s acolo). Voi sunteţi acolo, presaţi, stresaţi, prinşi ca o minge de ping-pong, iar eu citesc Biblia şi aştept musca (n-a mai venit). (Între timp, mai povestesc şi cu Jani, o să fiu specialist în viticultură, a lucrat în Spania şi are nişte poveşti superbe). Ştiu cât sunteţi de încordaţi, îmi dau seama cât munciţi şi vă stresaţi, vă mulţumesc tuturor. Pentru ai mei ce să mai zic..., asta le mai lipsea de la rebelu’ familiei. În loc să-i trimit la băi, le scriu din arest, pentru că n-am vrut să scriu despre muşeţel şi sutiene (deşi despre sutiene n-ar fi o idee rea, vorbesc cu băieţii din redacţie când mă întorc, mă omoară, mă execută scurt Dor:)

Dosarul va fi înaintat (rechizitoriul) vineri, adică poimâine. Probabil voi fi transferat la arestul ăla de pe lângă Tribunal, o să fie nasol, mă obişnuisem aici. Poliţaii sunt OK, cred că eu şi Aurelian suntem priviţi ca nişte cazuri ciudate. Îşi fac meseria corect şi profesionist, chiar am rămas uimit. Dimineaţa sau seara, la Apel, când deschid uşa şi întreabă: „Probleme?”, obişnuiesc să le răspund: „Da, sunt nevinovat”. Mai nou, când deschid uşa, zâmbesc când aud asta, ba chiar mi-au spus fără să aştepte răspunsul meu: „Ştim, sunteţi nevinovat” . Am râs împreună. Şi mascaţii au fost corecţi (cel puţin cu mine), execută nişte ordine. Despre procurori nu mă pronunţ, însă dacă aş spune la 10 dimineaţa „bună ziua”, nu m-ar crede că-i zi şi nu noapte.

Azi a fost Dor pe la mine şi mi-a adus ziarul. Mi-a şi zâmbit:) Ziarul e OK, se simte că-i făcut în condiţii de criză, sunt mândru de voi. Corectura lasă de dorit:). Glumeam...

Fiind aici, îl simt altfel, adică lipsesc lucruri care vouă vi se par fireşti, pentru că sunteţi în miezul lor şi, în haosul ce încet se reglează, nu le mai puteţi vedea. [...] Noi toţi am făcut ziarul ăsta cu sufletul în primul rând [...]

Nu mi-ar plăcea să fiu în locul vostru, realizez perfect atmosfera şi-mi dau seama cât munciţi. Sper să mă pot revanşa într-o zi. Salariile nu le măresc:), dar sunteţi a doua mea familie şi nu acum am realizat asta.

Sunt nume pe listă la care nu m-am aşteptat, recunosc. Nu ştiu dacă pe lista ce apare-n ziar sunt trecute persoanele la zi sau au mai semnat, dar, de asemenea, sunt câteva nume ce lipsesc, îi înţeleg (mă rog, încerc).[...]

În rest, sunt OK, Jani mănâncă un măr . Beau ceai cât o cămilă, o să facem un chef cu ceai când vin:). Să vorbească cineva cu Cezar, cu Iulian, cu cei de la asociaţiile media, ei ce părere au de mârşăvia asta? Până când o să se prindă presa, greu căluş va avea în gură, să nu spună că nu i-am anunţat...

Aveţi grijă de voi şi unul de altul, nu vă lăsaţi. Aveţi grijă de ziar şi nu vă lăsaţi intimidaţi. Să nu faceţi sex în biroul meu, că vă sparg! :)


vă îmbrăţişez,

Dan



17.01.2007


3 comments:

Anonymous said...

Au trecut 11 zile de cand ziaristul Dan parcalab e in greva foamei in semn de protest pentru arestarea sa abuziva, pe baza unor declaratii de cea mai joasa speta, fara probe. Va multumim pentru atentia acordata acestiu caz incredibil, care se dovedeste un atac direct la adresa libertatii de exprimare."
Gazeta de Maramures

Anonymous said...

salut Dane, desi bag de sama ca amu esti Danut ma degraba cu kilele... n-am chef de gluma si nici tu nu tare cred ca ai, da ase ma stii tu pa mine, ase spui...
ni, ma, Dane, io stateam intr-o zi cu Nori, de ti-o fost coleg, si amindoi eram siguri ca-i veni mai iute acasa... si-l apuca pa Nori nostaljiile si-si aduce aminte ca povesteti voi odata de Bolintineanu, de salcie si de stejar... atuncea, tu i-ai zis la Nori ca mai bine Stejar care sa rupe la furtuna decit Salcie care sa orienteaza sa existe; apoi, draga Dane, sa stii ca Dan acela care-o fost amu nu stiu citi ani, tat ala ii; nu sa fii mindru de tine, ca doara nu-i hi tu Narcis, nu de-acee am scris. am scris numa sa stii ca suntem noi mindrii
Sa-ti dee Dumnezeu sanatate si sa ne videm sanatosi acasa...
am io de gind sa mai scot o carte Ce ma mai rid! si poate mi-a hi musai sa ma ajuti iara... da hai mai iute

Anonymous said...

SUNTEM ALATURI DE TINE